Acasa  »  Bucuresti  »  Transport  »  Autobuze, tramvaie si troleibuze in Bucuresti

Informatii turistice

Descoperiti mai multe informatii turistice aici

Cauta cazare

Data Sosire

Data Plecare

Persoane

Autobuze, tramvaie si troleibuze in Bucuresti

Bucuresti

Vizite 17704

In Bucuresti, sistemul de transport de suprafata este format din autobuze, tramvaie si troleibuze operate de compania de servicii publice, RATB. Autobuzele, tramvaiele si troleibuzele functioneaza zilnic de la 04.30 la 23.00 si dupa aceasta ora sunt inlocuite de autobuze de noapte care circula la fiecare ora (vedeti site-ul RATB pentru detalii)

Exista mai multe tipuri de bilete (de fapt, acestea sunt cartele magnetice) pe care le puteti utilize atunci cand va aflati in Bucuresti dar in acest articol ne vom concentra asupra cardului pe care il puteti folosi ca turist: Cardul Multiplu.

Cardul Multiplu este destinat a fi utilizat de catre calatori ocazionali, acesta poate fi achizitionat de la orice chiosc RATB, nu este nominal, este transferabil (mai multe persoane pot folosi acelasi card daca aveti suficiente calatorii pe el), nu este reincarcabil si nu poate fi folosit la metrou. Cand cumparati acest card aveti 2 optiuni.

- 2 - 10 calatorii. Pentru liniile urbane fiecare calatorie costa 1.3 lei iar pentru autobuzele expres (liniile 780 si 783 de la Aeroportul International Henri Coanda catre Bucuresti centru sau Gara de Nord) fiecare calatorie costa 3.5 lei. Daca deja ati calatorit de la aeroport catre oras folosind un autobuz expres atunci sunteti deja familiarizat cu acest tip de card. Aceasta optiune poate fi impartita cu prietenii dumneavoastra.

- Abonament de 1 zi. Pretul este de 8 lei si il puteti folosi pe tot parcursul zilei in orice autobuz, tramvai sau troleibuz. Totusi, nu il puteti folosi pentru autobuzele expres (liniile 780 si 783). Aceasta optiune nu poate fi impartita cu prietenii dumneavoastra.

De fiecare data cand cumparati acest card este un pret suplimentar pentru card in sine: 1.6 lei

INFO:
- Nu exista nicio limita de timp pentru o calatorie si nu exista zone in Bucuresti, biletele sunt valabile pentru tot orasul.
- Cardurile nu pot fi achizitionate de la sofer, ele pot fi cumparate doar de la chioscurile RATB din statiile de autobuz asa incat ar fi mai bine sa achizitionati un card incarcat cu mai multe calatorii intrucat nu veti gasi chioscuri de bilete in toate statiile de autobuz.
- Pentru a valida calatoria dupa ce urcati in vehicul, localizati un validator portocaliu cu un ecran LCD albastru pe el. Atingeti zona indicata pe validatorul portocaliu cu cardul si veti auzi un semnal sonor scurt care indica validarea calatoriei. Un semnal sonor lung inseamna ca a fost o eroare si trebuie sa incercati din nou. Daca uitati sa validati calatoria, puteti fi amendat cu 50 de lei.
- Daca impartiti cardul impreuna cu prietenii, apasati inainte pe butonul cu numarul 2 si folositi aceeasi procedura de validare. Abonamentul de 1 zi nu poate fi impartit.

Exista cateva alte carduri dar acestea sunt mai degraba destinate localnicilor sau pentru turisti care stau mai mult in Bucuresti. Cardul este denumit "ACTIV" si puteti alege intre:
- abonament pentru 1 zi (pret 8 lei), 7 zile (pret 17 lei), 15 zile (pret 25 lei)
- portofel electronic. Suma preplatita poate fi utilizata pentru orice calatorie in sistemul de transport de suprafata.

Daca sunteti in cautare de informatii despre transferul de la aeroport catre Bucuresti puteti vizita aceaste pagini Autobuzul Expres 783 intre aeroport si Bucuresti sau Autobuzul Expres 780 intre aeroport si Gara de Nord Bucuresti

Pentru mai multe informatii despre trasee sau harti puteti vizita www.ratb.ro

(Ultima actualizare 08 Iulie 2015)

Informatii utile

Website

www.ratb.ro

Orar

De la 04.30 la 23.00 / Autobuze de noapte disponibile

Bucuresti - Apartamente

Superb Studio - Cismigiu Garden - Cazare in Bucuresti
Parcul Cismigiu
2 persons 
| Garsoniera | 33 m2
10
Scor din
1 comentariu
Romana Studio 1 - Cazare in Bucuresti
Piata Romana (Bd. Magheru)
2 persons 
| Garsoniera | 25 m2
10
Scor din
1 comentariu
Park Studio - Cismigiu Garden - Cazare in Bucuresti
Parcul Cismigiu
3 persons 
| Garsoniera | 40 m2
10
Scor din
1 comentariu
Twin 3 Apartment - Cismigiu Garden - Cazare in Bucuresti
Parcul Cismigiu
3 persons 
| Apartament | 50 m2
9.9
Scor din
2 comentarii
Citycomfort.ro © 2002 - 2024
Acces Proprietari