Palatul CEC
Palatul CEC este una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti. Cladirea a fost finalizata in 1900 conform planurilor arhitectului francez Paul Gottereau si sub supravegherea arhitectului român Ion Socolescu.
Inainte de constructia palatului, pe acel loc a existat o biserica si un han, amandoua demolate in 1875.
Palatul a fost construit in stil eclectic si are o cupola impresionanta in centru construita din sticla si metal, care permite luminii naturale sa patrunda in interior si 4 cupole mici in fiecare colt al cladirii. Intrarea principala a palatului, cu fatada sa aminteste privitorului de arhitectura din Paris.
De la deschidere, cladirea a fost folosita de catre CEC Bank (fosta Casa de Economii si Consemnatiuni a statului). In 2006 Palatul CEC a fost vandut catre municipalitatea Bucurestiului pentru a gazdui un muzeu.
Deoarece palatul este inca folosit ca sediu central al CEC Bank, nu poate fi vizitat in intregime. Puteti vizita doar Muzeul CEC situat in holul principal al cladirii unde puteti admira frumusetea interiorului si, de asemenea, unele dintre documentele originale ale tranzactiilor financiare din primii ani ai bancii, o colectie de produse bancare de la 1800 si pana in prezent, pusculite si seifuri, carti postale, timbre, medalii aniversare etc.
Peste drum gasim Muzeul National de Istorie a României si zona Centrul Vechi.